8 cauze ale durerilor de stern

Inflamația sternului. Stern - Wikipedia

Greţuri sau vărsături Alte tipuri de dureri toracice Poate fi dificil să se facă diferenţa între durerea toracică datorată unei probleme cu inima și alte tipuri de dureri toracice.

Inflamația inflamația sternului, durerea toracică care este mai puţin probabil să se datoreze unei afecțiuni cardiace este mult mai des asociată cu următoarele: Gust acru sau senzaţia de mâncare care ajunge din nou în inflamația sternului Dificultăţi la înghiţire Durere care se intensifică sau se ameliorează când schimbaţi poziţia corpului Durere care se intensifică atunci când respiraţi sau tușiţi Sensibilitate când vă apăsaţi pieptul Simptomele clasice de arsuri stomacale — o senzaţie dureroasă, arzătoare în spatele sternului — pot fi cauzate de probleme cu inima sau stomacul.

Când trebuie să mergeţi la medic Dacă aveţi o durere nouă sau neexplicată la inimă sau suspectaţi un infarct, apelaţi de urgență la ajutor inflamația sternului. Cauzele durerii toracice Durerea toracică poate avea mai multe cauze și pentru toate este nevoie de consult medical. Cauze legate de inimă Infarct miocardic. Acesta are loc atunci când un cheag de sânge blochează fluxul sanguin la mușchiul inimii.

Stern - Wikipedia

Plăci groase se pot forma treptat pe pereţii interiori ai constantă de tratament articular care transportă sânge la inimă. Aceste plăci îngustează arterele și restricţionează alimentarea cu sânge inflamația sternului inimă, în special la efort. Disecţie aortică. Această inflamația sternului posibil letală implică artera principală care pornește de la inimă — aorta.

Dacă straturile interne ale acestui vas de sânge se separă, sângele este forţat să circule între straturi și poate provoca ruperea aortei.

unguente cu geluri creme pentru tratamentul articulațiilor tratament artroză hock

Această afecţiune, inflamarea tunicii care înconjoară inima, provoacă de obicei o durere ascuţită care se intensifică atunci când respiraţi inflamația sternului staţi întinși. Cauze digestive Durerea toracică poate fi cauzată de afecţiuni ale sistemului digestiv, inclusiv: Arsuri stomacale.

Această senzaţie dureroasă, inflamația sternului, în spatele sternului are loc când acidul din stomac iese din stomac în esofag — tubul care leagă faringele de stomac. Dificultăţi la înghiţire. Afecţiunile esofagului pot face înghiţirea dificilă și chiar dureroasă.

Negii comuni

Probleme cu vezica biliară sau pancreasul. Pietrele la vezica biliară sau inflamarea vezicii biliare sau a pancreasului pot provoca durere abdominală care iradiază la nivelul inflamația sternului. Cauze legate de mușchi sau oase Anumite tipuri de dureri toracice pot fi asociate cu anumite leziuni sau probleme care afectează structurile ce formează peretele pieptului, cum ar fi: Costocondrită.

În această afecţiune, cartilajul cutiei toracice, în special cartilajul care unește coastele de stern, se inflamează inflamația sternului devine dureros. Inflamarea mușchilor.

artrita inflamatie articulara țesut conjunctiv fibros liber

Sindroamele de durere cronică, cum ar fi fibromialgia, pot produce durere toracică persistentă legată de mușchi. Durere de coaste.

Inflamatia sternului

O coastă fisurată sau ruptă poate produce durere toracică. Cauze legate de plămâni Multe afecţiuni pulmonare pot produce durere toracică, inclusiv: Embolism pulmonar.

Malattie Costocondrita Costochondrita este o inflamaţie a cartilajului care conectează coastele cu sternul. Costochondrita provoacă dureri care pot fi confundate cu durerea de inimă sau alte afecțiuni cardiace.

Această cauză a durerii toracice are loc atunci când un cheag de sânge se blochează în plămân într-o arteră pulmonară, obstrucţionând fluxul sanguin la inflamația sternului pulmonar. Dacă membrana care acoperă plămânul se inflamează, poate provoca durere toracică ce se intensifică atunci când inhalaţi sau tușiţi.

Colaps pulmonar.

Constrictie respiratorie la nivelul sternului Din Comunitate de ce am o constrictie respiratorie la nivelul toracelui ,parca as avea ceva resturi de mancare in inflamația sternului acela,simptomele sant cu intermitenta,cand se manifesta tusesc foarte mult sec si foarte rar cu ceva inflamația sternului ,mucus vascos si uscaciune in gat,senzatie deasa de urinare,urina care se transforma din culoare galbuie in incolor. Ma confrunt cu aceasta afectiune din ,de multe ori am chemat salvarea deoarece aveam impresia ca nu pot sa fac o inspiratie completa,aveam nevoie de aer,simteam lipsa acestuia. Intotdeauna simptomele incepeau cuo jena in hipocondrul drept ,eructatii multe ,indigestie,dureri de spate in partea dreapta sub omoplat,tuse seaca,inspiratii dese ,nevoie de aer,datorita tusei care era repetitiva si fara expectoratie,dar cu jena acuta in zona toracelui,unde aveam impresia ca am ceva pe care nu-l pot expectora ,cateodata si frisoane,stare de agitatie,frica din cauza lipsei de aer. Va relatez ca am facut gastroscopie ,in urma careia am diagnostic de bulbita

Durerea toracică asociată cu colapsul pulmonar începe de obicei brusc și poate dura ore. Colapsul pulmonar are loc atunci când se acumulează aer în spaţiul dintre plămân și coaste.

Hipertensiune pulmonară. Tensiunea arterială ridicată în arterele care transportă inflamația sternului la plămâni hipertensiune pulmonară poate, de asemenea, să producă durere toracică.

Manubriul[ modificare modificare sursă ] Manubriul sternal Manubrium sterni numit și mânerul sternal sau presternul Presternum este segmentul cranial superior al sternului, care se articulează cu cele 2 clavicule și cu prima pereche de coaste. Este plat, turtit antero-posterior și triunghiular, se prezintă mai lat sus și se îngustează spre unirea lui cu corpul sternului. Prezintă 2 fețe: fața anterioară și fața posterioară, 4 margini: două margini laterale, marginea superioară baza sternului și marginea inferioară. Fața anterioară a manubirului este netedă, convexă transversal și concavă vertical.

Alte cauze pe inflamația sternului le poate avea o durere toracică Atac de panică. Dacă experimentaţi perioade de teamă intensă însoţită de durere în piept, pulsaţii rapide ale inimii, respiraţie rapidă, transpiraţie abundentă, dispnee, greţuri, ameţeală și teamă de moarte, este posibil să aveţi un atac de panică.

durere articulară decât ameliorare

Zona zoster. Cauzată de reactivarea virusului varicelei, zona zoster poate produce durere și o bandă eruptivă ce se întinde de la spate înspre piept.

Cum decurge o investigaţie RMN?

Cum diagnosticăm corect o durere toracică? Durerea toracică nu indică întotdeauna un infarct miocardic. Dar, acesta este primul lucru testat de către medicii din camera de urgenţă deoarece poate fi letal. De asemenea, pot fi verificate afecţiunile pulmonare care pun viaţa în pericol — cum ar fi colapsul pulmonar sau existenţa unui cheag în plămân.

  1. Durere acută în articulația cotului ce este
  2. Ce cauzeaza si cand ar trebui sa ne ingrijoreze durerea in piept | Medlife

Investigațiile medicale imediate recomandate Printre primele investigații medicale la care este posibil să fiţi supuși se numără: Electrocardiograma EKG. Acest test înregistrează activitatea electrică a inimii prin intermediul unor electrozi atașaţi pe piele. Deoarece mușchiul afectat al inimii nu conduce impulsurile electrice normal, ECG poate arăta dacă a avut sau are loc un atac de cord. Teste de sânge. Medicul poate solicita teste de sânge pentru a verifica nivelurile crescute ale anumitor enzime care se găsesc în mod normal în mușchiul inimii.

Deteriorarea celulelor inimii în urma inflamația sternului infarct miocardic poate conduce la pătrunderea acestor inflamația sternului, în decurs de câteva ore, în sânge.

împingerea articulației genunchiului în genunchi

Radiografie toracică. Radiografia toracică permite medicilor să verifice starea plămânilor, dar și dimensiunea și forma inimii și a principalelor vase de sânge. O radiografie poate arăta și diferite afec ţiuni ale plămânilor, cum ar fi o pneumonie sau un colaps pulmonar.

Tomografie computerizată CT. Tomografia computerizată poate fi utilizată pentru a detecta un cheag de inflamația sternului în plămân embolism pulmonar sau pentru a verifica aorta astfel încât să se poată exclude posibilitatea unei disecţii aortice.

Se pot utiliza diferite tomografii computerizate pentru a verifica arterele inflamația sternului pentru detectarea semnelor de calciu, care indică zonele unde se acumulează blocaje cauzate de plăci. Tomografiile computerizate pot fi realizate și cu substanţă de contrast pentru a verifica arterele inimii și ale plămânilor, a identifica blocaje sau alte probleme.

O ecocardiografie utilizează ultrasunetele pentru a produce inflamația sternului imagine video a inimii în mișcare.

Formular de căutare

În anumite cazuri, se introduce un mic dispozitiv în faringe pentru a obţine o imagine mai bună a diferitelor părţi ale inimii. Teste de stres.

inflamația sternului comprese pentru ameliorarea durerilor articulare

Acestea măsoară modul în care inima și vasele de sânge răspund la efort, ceea ce poate indica dacă durerea este legată de inimă. Există mai multe tipuri de teste de stres. Este posibil să inflamația sternului se solicite să mergeţi pe banda de alergat sau să pedalaţi o bicicletă staţionară în timp ce sunteţi conectat la un ECG.

De asemenea, există posibilitatea să vi se administreze un medicament intravenos pentru a stimula inima în mod similar efortului fizic. Angiografie Cateterizare coronariană. Acest test ajută medicii să identifice arterele individuale la inimă ce pot fi îngustate inflamația sternului blocate.

Cauze ale durerilor de stern

Se injectează substanţă de contrast în arterele inimii prin intermediul unui cateter — un tub lung, subţire, este introdus printr-o arteră, fie la nivelul încheieturii mâinii fie la nivel inghinal, la arterele inimii. Pe măsură ce substanţa de contrast umple arterele, acestea devin vizibile prin expunerea cu raze X și video. Investigațiile imagistice se realizează doar la recomandarea medicului specialist.

tratament pentru prolapsul genunchiului