Meniu de navigare

Extensia genunchiului, Functiile articulatiei genunchiului:

Genunchiul Ce este genunchiul?

ameliorați durerea articulară și creșteri

Genunchiul este una dintre cele mai rezistente articulații din corpul uman. Este suficient de mobilă și permite mișcarea părții inferioare a piciorului, care ajută la desfășurarea de activități zilnice, cum ar fi mersul pe jos, șederea, alergarea și menținerea extensia genunchiului verticale.

  • Cele mai bune pastile pentru durerile articulare
  • Revista Galenus Dr.
  • Funcții[ modificare modificare sursă ] Situat între extremitatea inferioară a femurului și extremitatea superioară a tibiei, genunchiul are un rol complex.
  • Cum se diagnosticheaza o afectiune a articulatiei genunchiului?
  • Flexia — extensia este mişcarea principală.
  • Mănuși pentru tratamentul artrozei
  • Autor: Drăgulin Oana Genunchiul reprezinta partea membrului inferior la nivelul careia gamba se uneste cu coapsa.
  • Cum se tratează osteochondroza unguentului gâtului

Genunchiul joacă, de asemenea, un rol esențial extensia genunchiului sprijinirea greutății corporale. Articulația genunchiului este formată dintr-un grup de trei oase: femurul, tibia și rotula.

Functional Assessment in Physiotherapy

Femurul și tibia sunt conectate la capete, în timp ce rotula patela este extensia genunchiului în fața femurului. Suprafețele articulare sunt acoperite de un strat subțire de cartilagiu, care protejează oasele și le ajută să alunece ușor unul peste celălalt, evitând frecare periculoasă în timpul mișcării.

Între femur și tibie există o altă structură fibrocartilaginoasă, cunoscută sub numele de menisc.

extensia genunchiului

El protejează capetele oaselor, prin împiedicarea contactului între ele în timpul unor activități intense, precum alergarea și săriturile.

În cele din urma, oasele genunchiului sunt înconjurate de o capsulă, care are o membrană sinovioasă și fibroasă, responsabilă de lubrifierea articulației. Capsula este în contact direct cu ligamentele care țin genunchiul în loc, ajută la întărirea structurii și asigură poziționarea corectă a oaselor.

extensia genunchiului când articulațiile șoldului doare

Rotula este fixată extensia genunchiului loc de ligamentul rotulian, care se extensia genunchiului de la marginea extensia genunchiului inferioară până la tibie. În spate, ligamentul popliteu oblic și ligamentul popliteu arcuat se alătură femurului până la tibie și peroneu.

Ligamentul lateral colateral și dureri severe în articulațiile artritei picioarelor colateral medial se conectează la femur și tibie, și ajută la prevenirea deplasării genunchiului în lateral, către interiorul sau exteriorul corpului.

dureri la genunchi și umflarea piciorului

În cele extensia genunchiului urmă, ligamentul încrucișat anterior împiedică extensia excesivă a genunchiului și extensia genunchiului femurul să alunece înapoi pe tibie, în timp ce ligamentul încrucișat posterior împiedică femurul să alunece în față pe tibie.

Alte structuri care ajută la protejarea articulației genunchiului de forțele și fricțiunile externe includ numeroase pungi cu lubrifiant lichid, precum și formațiunile de țesut adipos, care ajută la reducerea frecării între oase și acționează ca un tampon pentru a absorbi forțele externe.

extensia genunchiului ce beau sportivii din durerile articulare

Afecțiunile asociate genunchiului extensia genunchiului include leziuni, artrită, sindrom patelo-femural și altele. Durerile la genunchi sunt, în general, cauzate de traume, de lipsa alinierii și de degenerare. Majoritatea cazurilor pot fi tratate la domiciliu, dar leziunile mai severe pot necesita asistență medicală imediată, pentru a preveni apariția altor complicații.

articulație de umăr drept dureri musculare pe sold