Simptome ale entorsei

Entorsa gleznei. Formular de căutare

Conținutul

  artroza deformantă posttraumatică a articulației cotului

  Cum poti face diferenta dintre entorsa si fractura la nivelul gleznei Fracturarea gleznei provoaca dureri mai greu de suportat, insa daca este vorba despre o entorsa severa, durerile pot fi de asemenea intense. De aceea, entorsa gleznei important sa mergi la medic daca te-ai accidentat si suspectezi una dintre aceste conditii. Pentru stabilirea diagnosticului corect, medicul entorsa gleznei face examinarea fizica, in timpul careia va incerca chiar sa miste piciorul, astfel incat sa isi dea seama daca exista probleme de mobilitate, cat de entorsa gleznei sunt acestea, precum si care sunt locurile mai dureroase.

  Radiografia este folosita de medic pentru stabilirea entorsa gleznei de fractura, precum si a severitatii rupturii.

  entorsa gleznei dureri articulare la deget

  Tomografia computerizata si RMN-ul pot fi uneori necesare pentru ca medicul sa obtina entorsa gleznei multe informatii cu privire la situatia gleznei pacientului. Citeste si Totul despre durerea de glezna Care sunt cele mai frecvente cauze ale entorsei si fracturii de glezna Caderea, impiedicarea, calcatul stramb, sporturile de contact, accidentele cu bicicleta, masina sau entorsa gleznei vehicul sunt cele mai frecvente cauze ale problemelor precum glezna rupta sau scrantita.

  Tratament entorsa vs fractura a gleznei In cazul unei entorse, de cele mai multe ori ligamentele se vindeca de la sine, iar tratamentul are rolul de a reduce simptomele si de a accelera procesul de vindecare. Se folosesc uneori medicamentele entorsa gleznei pentru reducerea durerilor, precum si cremele cu efect antiinflamator pentru combaterea inflamatiei si grabirea vindecarii.

  articulația în coapsa dreaptă unguent pentru durere în articulațiile pelvisului

  Se pot folosi bandaje elastice pentru sustinerea gleznei, la entorsa gleznei medicului. Este foarte important ca in perioada recuperarii sa nu se puna greutate pe entorsa gleznei afectata — asta inseamna ca e indicat repausul la pat. Recuperarea in cazul unei entorse usoare este de cateva zile, poate chiar o saptamana, insa in cazurile mai grave, poate dura si cateva saptamani pentru ca procesul de vindecare sa se incheie.

  Compresele cu gheata sunt de mare ajutor in caz de entorsa, acestea oprind procesul inflamator si totodata ameliorand durerile.

  Preventie Severitatea entorselor de glezna Entorsa de glezna apare in situatia in care ligamentele de legatura dintre oasele piciorului si cele ale gambei entorsa gleznei intind sau se rup. Cauza cel mai des intalnita a entorsei de glezna este o leziune prin inversiune, care are loc atunci cand glezna este rotita catre exterior iar talpa piciorului vine catre interior, ligamentele din exteriorul gambei ajungand astfel sa se intinda sau sa se rupa.

  Foarte entorsa gleznei este necesara interventia chirurgicala pentru repararea unor ligamente care au fost foarte afectate si care nu se recupereaza altfel. In cazul unei fracturi insa, este absolut necesar sa mergi la medic intrucat, de cele mai multe ori, va fi necesara imobilizarea gleznei rupte intr-un ghips, astfel incat oasele sa entorsa gleznei sudeze la loc asa cum trebuie.

  entorsa gleznei dureri articulare plutitoare provoacă

  Daca fractura este foarte severa, poate fi necesara o interventie chirurgicala inainte de punerea ghipsului. Compresele cu gheata sunt recomandate inainte de a ajunge la medic. Totodata, in paralel cu ghipsul, se pot folosi si medicamentele calmante daca pacientul are dureri.

  Stabilitatea gleznei este data de ligamente, de structura osoasa si de musculatura de sustinere. Entorsa este o afectiune frecvent intalnita la nivelul gleznei, aceasta afectiune inseamna intinderea sau ruperea ligamentelor ce fac legatura intre stuctura osoasa a piciorului si cea a gambei. A nu se confunda cu luxatia — aceasta presupune si o modificare a suprafetelor articulare care isi pierd raportele normale de contact.

  O glezna fracturata se vindeca, in general, in 6 saptamani. Daca e vorba despre o fractura care a necesitat tratament chirurgical, perioada de recuperare entorsa gleznei poate extinde pana la 12 saptamani.

  articulațiile mâinii doare din ce după artrita pe degete